Погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19 в Коломийській ОТГ

За перші 2 тижні нового 2022 року коронавірусна інфекція не втрачає обертів. Зниження захворюваності, яке ми бачили на початку року – це тільки ілюзія зниження темпів заражень. За останніми даними, опублікованими МОЗ України та обласним центром контролю захворювань та інфекційного контролю, ми спостерігаємо насправді страшні цифри: 112% за тиждень , станом на середу (12 січня). У абсолютних цифрах по області це +502 нових випадки за добу. А це – «рекордне» друге місце по Україні тільки після Києва. На 13 січня активних хворих в області 5014, тобто 367,2 на 100 тисяч населення. А це – прямий шлях до червоної зони. Highway To Hell, як назва пісні одного відомого австралійського рок-гурту.

За даними Коломийського департаменту охорони здоров’я, в період з 29 грудня 2021 по 4 січня захворіло 57 , одужало 89 осіб. А вже з 5 по 12 січня ці цифри збільшились: захворіло 157 , одужало 84 осіб. Додався й новий, найгіргший показник: від ускладнень коронавірусної хвороби померло троє осіб.

Тому ми вкотре закликаємо: існує всього кілька ефективних шляхів боротьби з пандемією COVID-19:
• Вакцинація;
• Дотримання карантинних вимог (використання захисних масок, гігієна рук, уникнення місць масового скупчення людей).

Прості правила рятують життя. Вакцини від COVID-19 перевірені, безпечні та ефективні. Пункти щеплень працюють не гірше швейцарських годинників. Давайте разом прискоримо закінчення пандемії та не допустимо повернення червоної зони!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.