Річниця аварії на ЧАЕС

Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Вона стала найбільшою в історії ядерної енергетики як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків, так і за економічними збитками та впливом на довкілля. Вибух на четвертому енергоблоці спричинив зростання радіаційного рівня до межі, в 30-40 разів більшої, ніж під час вибуху в Хіросімі в 1945 році.

Радіоактивне випромінювання та залишки активної зони реактора вразили територію не тільки у радіусі 30 кілометрів від місця події. Аварія була значно мастштабнішою. Радіокативна хмара швидко поширилася на деяких територіях Росії Білорусі, досягла Європи та навіть Північної Америки.

За даними Мінсоцполітики, на сьогодні статус постраждалих через аварію на ЧАЕС із правом пільг мають понад 1,7 млн українців. Це – люди з “букетом” хронічних захворювань, які загострислись від згубного впливу радіації. І, нажаль, онкопатологія – у “лідерах”.
Сьогодні ми хочемо подякувати усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Та нагадати, що тільки раннє виявлення (скринінг) онкопатології – це більша половина успішного прогнозу, лікування та реабілітації. Лікарі нашого Центру завжди проконсультують вас щодо пов’язаних з цією тематикою запитань.

Будьмо здорові!

#чорнобиль35 #chornobyl.35 #ЧАЕС #онокологія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.