Турбота про серце та судини

Наше серце є одним із найважливіших органів людини, тому сьогодні хочемо поділитися з вами деякими корисними порадами про те, як підтримувати здоров’я серця та судин.

✔️Споживайте здорову їжу – раціон повинен містити багато свіжих фруктів та овочів, низької жирності м’ясо, рибу, повільні вуглеводи та ненасичені жири.

✔️Проводьте регулярні фізичні вправи – рух є важливим для здоров’я серця та судин, тому спробуйте включити у свою рутину щоденну ходьбу, вправи з аеробіки, плавання, танці або його будь-який інший вид.

✔️Знижуйте рівень стресу – стрес може мати негативний вплив на серцеву діяльність, тому спробуйте включити у свою рутину релаксаційні вправи, медитацію, йогу, читання або будь-який інший спосіб розслаблення.

✔️Регулюйте рівень холестерину – занадто високий рівень холестерину може призвести до утворення бляшок у судинах та зменшити притік крові до серця. Спробуйте знизити споживання продуктів, які містять насичені жири, та збільшити кількість продуктів з ненасиченими жирами, таких як оливкова олія, авокадо та риба.

✔️Контролюйте рівень цукру в крові – занадто високий рівень цукру в крові може призвести до розвитку діабету, який в свою чергу збільшує ризик серцево-судинних захворювань.

❗️Такі симптоми як задишка, неритмічне або нерівномірне серцебиття, набряки, неможливість витримувати звичайні фізичні навантаження – усе це вагомі причини негайно звернутись до лікаря.

Якщо у вас виникають додаткові запитання щодо свого здоров’я або профілактики серцево-судинних захворювань – запишіться на прийом до вашого сімейного лікаря або терапевта для більш вичерпної консультації.

❗️Завжди краще попередити захворювання, ніж лікувати його. Будьмо здорові!

#первинналанка #деклараціязлікарем #первиннадопомога #ПМД #медичнадопомога #медичнийцентр #коломия #медичніпослуги #первиннамедичнадопомога #серцетасудини #здоровесерце #болитьсерце

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *