Що таке “єМалятко”?

З метою створення сприятливих умов для реалізації прав дитини у 2020 році в Україні стартував експериментальний проєкт під назвою «єМалятко».

Це комплексна послуга для батьків новонароджених. За однією заявою, поданою онлайн, можна зареєструвати народження дитини та отримати до 9-ти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини.

Лише на підставі однієї заяви батьки новонародженої дитини можуть отримати послуги в рамках комплексної послуги «єМалятко»:

📍проведення державної реєстрації народження;
📍реєстрації місця проживання дитини;
📍призначення державної допомоги при народженні дитини;
📍призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;
📍внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться у центральній базі даних електронної системи охорони здоров’я;
📍реєстрації дитини у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;
визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;
📍внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

Сьогодні таку послугу можна отримати за однією заявою не тільки у закладі охорони здоров’я, де народилась дитина, а також у відділах державної реєстрації актів цивільного стану та у центрах надання адміністративних послуг, які надають адміністративні послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.
Більше інформації по послугу «єМалятко» можна знайти за посиланнями:
єМалятко на сайті diia.gov.ua
єМалятко на сайті Міністерства юстиції

Тут – відповіді на 50 найбільш поширених запитань про послугу

Будьмо здорові!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *