Всесвітній день боротьби проти раку

4 лютого відзначався Всесвітній день боротьби проти раку, але це лише один день на рік, і його цілком недостатньо, щоб розкрити всю трагіку та важкі наслідки цієї хвороби. Тому ми регулярно пишемо про боротьбу з онкологією, наголошуючи на важливості профілактики та ранньої діагностики. Ці інструменти важливі як для зменшення ризику захворюваності, так і для ефективності лікування.

Рак обирає свої жертви без жодної дескримінації – незалежно від країни, раси, статі, соціального статусу чи віку. Тому онкологічні захворювання стали однією з найактуальніших і найскладніших проблем сучасної медицини. За даними ВООЗ, якщо темпи захворюваності продовжать зростати, то до 2030 року кількість нових випадків раку зросте на 77%, сягнувши 35 мільйонів.

Проте за допомогою простих заходів можна запобігти 40% випадків раку. Куріння, зайва вага, алкоголь, малорухливий спосіб життя та недостатнє споживання рослинної їжі – ось лише кілька чинників, які збільшують ризик захворювання. Зберігаючи здоровий спосіб життя, ми знижуємо ймовірність захворіти.

Рання діагностика грає важливу роль. Виявлення хвороби на ранніх стадіях значно підвищує шанси на успішне подолання. Ми розглядали скринінг раку молочної залози та простати у наших попередніх дописах.

Рекомендуємо звернутися до сімейного лікаря, щоб дізнатись більше про симптоми онкологічних захворювань і, головне, як їх попередити чи виявити на ранніх стадіях за допомогою скринінгових тестів та досліджень.

Не відкладайте візит до лікаря – це може бути визначальним фактором у руйнуванні планів ракових клітин.

#боротьбазраком #профілактикаонкозахворювань #раннедіагностування

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *