Календар щеплень

Вакцинація дітей є одним з найважливіших кроків для захисту їх здоров’я та запобігання поширенню інфекційних захворювань❗️

Для батьків, які планують вакцинацію своїх дітей, важливо знати про календар щеплень (👉детальніше тут) який розроблений для забезпечення максимальної захищеності дитини від інфекційних захворювань.

Календар щеплень – це детальний графік, який містить інформацію про те, коли потрібно вакцинувати дітей від різних хвороб та скільки разів їм потрібно отримати щеплення.

Він включає в себе вакцинацію від різних хвороб, таких як гепатит В, дифтерія, туберкульоз, дифтерія, кір, краснуха, правець, епідемічний паротит, кашлюк, поліомієліт, гемофільна інфекція, пневмококова інфекція та інші.

У календарі щеплень встановлено обов’язкові та рекомендовані щеплення, які повинні бути зроблені у дитини на різних етапах її життя.

❗️Всі ці вакцини для дітей необхідні для імунізації згідно з Національним календарем щеплень, передані в регіони та доступні безоплатно в закладах первинної медичної допомоги України. Деякі вакцини є однокомпонентними (захищають від одного захворювання), інші – багатокомпонентними (захищають від двох чи більше захворювань одночасно). Вакцини, що закуповується для України за кошти державного бюджету, закуповує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

✔️Якщо у вас виникають запитання щодо календаря щеплень, зверніться до свого лікаря або педіатра. Вони дадуть вам докладну інформацію про те, які щеплення необхідні для вашої дитини та в якому віці вони повинні бути зроблені.

❗️Також, дуже важливо дотримуватися рекомендацій щодо своєчасного звернення до лікаря. Якщо у вашої дитини з’являються незрозумілі симптоми, не зволікайте і зверніться до лікаря якомога швидше.

❗️Наголошуємо, що профілактика та попередження захворювань – набагато легше, ніж лікування. Тож, не забувайте про важливість щеплень та своєчасного звернення до лікаря.

Здоров’я вашої дитини – на першому місці❗️

#здоровя #доглядзаздоровям #ПМД #медичнадопомога #медичнийцентр #коломия #медичніпослуги #первиннамедичнадопомога #вакцинація #календарщеплень #здоровядитини #профілактика #лікування #медицина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *